Sapo ka filluar sezoni i prodhimit dhe konsumimit të ushqimit të preferuar të sarandiotëve për këtë periudhë, midhjen.
Përveç vlerave ushqyese dhe sesi t’i gatuajmë apo pastrojmë ato, më poshtë po ju njohim me 9 karakteristika të tyre që ju ndoshta nuk i dini ende:
1-Midhja është konsumuar që para 20000 viteve.
2-Krepa me midhje, vë bast që nuk keni provuar kurrë dhe ju mund të gjeni një recetë këtu :
https://www.spain-recipes.com/mussel-pancakes.html.
3-E pasur me vitamiat B dhe C i bën kockat më të forta dhe ndikon në relaksimin e sistemit nervor.
4-Ato kanë një efekt të dobishëm në gjendrën tiroide.
5-Midhjet rritin imunitetin, ndihmojnë në rikuperimin pas shumë sëmundjeve serioze.
6- Ato janë një afrodiziak natyral i fuqishëm.
7-Midhjet e perlave të ujërave të ëmbla janë një specie që jeton 86 në 102 vjet.
8-Janë 289 specie të njohura si midhje nga të cilat 213 janë të rrezikuara dhe të listuara si specie në zhdukje.
9-Midhja me ngjyrë portokalli është femër, ndërsa me ngjyrë të bardhë është mashkull. /sarandacity.al/
precio priligy 30 mg Mutations in VDR at putative ATM phosphorylation sites impaired the ability of ATM to enhance VDR transactivation activity, diminishing 1, 25 VD mediated induction of ATM and RAD50 expression