Sapo ka filluar sezoni i prodhimit dhe konsumimit të ushqimit të preferuar të sarandiotëve për këtë periudhë, midhjen.
Përveç vlerave ushqyese dhe sesi t’i gatuajmë apo pastrojmë ato, më poshtë po ju njohim me 9 karakteristika të tyre që ju ndoshta nuk i dini ende:
1-Midhja është konsumuar që para 20000 viteve.
2-Krepa me midhje, vë bast që nuk keni provuar kurrë dhe ju mund të gjeni një recetë këtu :
https://www.spain-recipes.com/mussel-pancakes.html.
3-E pasur me vitamiat B dhe C i bën kockat më të forta dhe ndikon në relaksimin e sistemit nervor.
4-Ato kanë një efekt të dobishëm në gjendrën tiroide.
5-Midhjet rritin imunitetin, ndihmojnë në rikuperimin pas shumë sëmundjeve serioze.
6- Ato janë një afrodiziak natyral i fuqishëm.
7-Midhjet e perlave të ujërave të ëmbla janë një specie që jeton 86 në 102 vjet.
8-Janë 289 specie të njohura si midhje nga të cilat 213 janë të rrezikuara dhe të listuara si specie në zhdukje.
9-Midhja me ngjyrë portokalli është femër, ndërsa me ngjyrë të bardhë është mashkull. /sarandacity.al/