Të gjithë rendim drejt ushqimeve bio dhe pa hormone që shiten në tregun fshatar.
Ushqimet që tregtohen shpesh janë të prodhuara në bahçet e atyre që i ofrojnë. Shijen dhe aromën e domateve apo kastravecëve bio çdokush mund ta dallojë.
Ka dhe nga ata symprehtët që e shquajnë prodhimin e shtëpisë me një të hedhur të syrit.
Në qytet është e vështirë të prodhosh perime apo fruta në qoftë se jeton në pallat.
Megjithatë, në një cep të një pallati mbi rrugën e dytë jeshilonin patatet dhe erëzat e stinës, të mbjella nga një zonjë me shumë delikatesë dhe rregull.
Një fik në cep të kopështit, një nespull që ka lidhur kokrra e gati po i pjek ato, pak spinaq, nenexhik në një cep.
E shfrytëzuar kaq pak tokë në qytet për të ngrënë ushqime të rritura me duart e saj. /sarandacity.al/